Новини - България

Здравно министерство си търси главен секретар
Прочетена: 120 пъти
Снимка: Pixabay.com

Министерството на здравеопазването (МЗ) обяви конкурс за длъжността "главен секретар", съобщиха от ведомството. Срокът, в който кандидатите трябва да представят документите си, е до 30 ноември.   

 

Според изискванията желаещите да заемат поста трябва да притежават образователно-квалификационна степен „магистър“ от професионалните области „Здравеопазване и спорт“ или „Социални, стопански и правни науки“, и от професионалните направления „Право“, „Медицина“ или „Икономика“. Освен това те трябва да имат най-малко 8 години професионален опит и/или придобит ІV-ти старши ранг в държавната администрация, а така също и да притежават компютърна грамотност.

 

Главният секретар ръководи администрацията на МЗ, като координира и контролира административните звена за точното спазване на нормативните актове и на законните разпореждания на министъра на здравеопазването, се посочва в описанието на длъжността.

 

Конкурсът ще се проведе чрез защита на концепция за стратегическо управление на тема „Подобряване на координацията и експертизата в администрацията на Министерството на здравеопазването. Водещи приоритети на Министерството на здравеопазването по време на председателството на Съвета на ЕС през 2018 г.“ и провеждане на интервю.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития