Новини - България

Здравната каса извади 50 млн. лв. от резерва си за лекарства
Прочетена: 251 пъти

Общо 50 млн. лв. от резерва на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще бъдат използвани за допълнителни плащания за медикаменти, включително в областта на онкологията. Такова решение е взел Надзорният съвет на публичния фонд на вчерашното си заседание.

"Да се освободят средства в размер на 50 000 хил. лв. от "Резерв, включително за непредвидени и неотложни разходи", с които да се увеличат средствата за здравноосигурителни плащания за лекарствени продукти, медицински изделия и диетични храни за специални медицински цели за домашно лечение на територията на страната и за лекарствени продукти за лечение на злокачествени заболявания в условията на болнична медицинска помощ, които НЗОК заплаща извън стойността на оказваните медицински услуги, за извършване на дължимите плащания м. октомври 2016 г.", гласи самото решение.

Във връзка с него допълнително ще бъде актуализирано и месечното разпределение на средствата в бюджета на НЗОК за 2016 г., както и по сметките на районните здравни каси (РЗОК).

 

На заседанието е бил обсъден и проектобюджета на институцията за следващата 2017 г., който все още не е публикуван официално. Проектът е бил одобрен след предложени от надзорниците промени.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития