Новини - България

Здравен портал обединява всички общински лечебни заведения в София
Прочетена: 159 пъти
Снимки: Facebook профил на зам.-кмета на Столична община Дончо Барбалов

Най-големият здравен портал https://sofia.myhealth.bg/, в който е събрана актуална информация за всички общински лечебни заведения в София и специалистите в тях, бе официално представен днес в Столична община, съобщи в личния си Facebook профил заместник-кметът Дончо Барбалов.


В портала има информация за близо 800 лекари от 35 специалности, които работят в 37 общински лечебни заведения - многопрофилни и специализирани болници, Диагностично-консултативни центрове (ДКЦ), медицински центрове, болници за долекуване в на територията на столицата. Към момента 500 от специалистите са предоставили графици с часове за преглед, така че пациентите могат да си резервират час онлайн. Останалите лекари са дали телефони за връзка.


Освен резервация на час, пациентите могат да проверяват и резултатите от направени изследвания в конкретното лечебно заведение. Целта е да бъдат улеснени пациентите и лекарите, като се спестява чакането пред кабинетите.


В здравния портал има информация и карта с адреса на всяко общинско здравно заведение, дадени са контакти, както и кратка информация за всеки специалист.


За да ползва услугата, потребителят трябва да се регистрира. След това ще има право да си направи до 5 резервации за преглед. Ако се установи, че потребителят е злонамерен и умишлено блокира часове, без да има нужда от тях, профилът му ще бъде блокиран.


За пациенти под 18-годишна възраст е необходимо да се регистрира родител, от чието име да се прави резервация за преглед.


Търсачките в здравния портал дават възможност да се правят различни видове справки - за конкретен лекар - по име или по специалност, по район или за дадено лечебно заведение.


В здравния портал може да се влиза както през търсачките на Google, така и през сайта на Столичната община - https://www.sofia.bg/health.


Действащо е вече и мобилно приложение на здравния портал, което може да бъде изтеглено на смартфона на потребителя. Чрез него пациентът ще може да получава напомняне за записаните часове за прегледи при специалистите от общинските лечебни заведения.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития