Събития -

септември 2016

ПВСЧПСН
   
  
29 септември
Четвъртък
Заседание на Комисията по здравеопазването към 43-тото Народно събрание
зала 130, Народно събрание
гр. София
15:30 - 17:30 ч.

На 29.09.2016 г., четвъртък, от 15:30 часа в зала 130 на сградата на парламента (пл. „Княз Александър I“ – 1) ще се проведе редовното заседание на Комисията по здравеопазването към 43-тото Народното събрание.


В дневния ред са включени 2 точки за обсъждане:


1. Представяне от министъра на здравеопазването на текущ доклад за осигуряване на необходимите ваксини за изпълнение на Имунизационния календар на страната.


2. Обсъждане на първичната профилактика на дислипидемиите в България като медицински и социален проблем. Инициативата е на Дружеството на кардиолозите в България и е по повод отбелязването на Световния ден на сърцето – 29 септември.


При обсъждането на тази точка от дневния ред на заседанието ще бъдат изнесени 3 презентации:

-    „Непосрещнати нужди в първичната профилактика на сърдечно-съдовите заболявания“ -  доц. Мария Токмакова, специалист кардиолог в УМБАЛ „Св. Георги“;

-    „Дислипидемии и фамилна хиперхолестеролемия в България - социална значимост и необходимост от първична профилактика“ - проф. д-р Арман Постаджиян, бъдещ председател на Дружество на кардиолозите в България;

-    „Ранно идентифициране на пациенти с тежки дислипидемии - медицински, социални и икономически ползи или как да спасим човешки живот- проект на Дружество на кардиолозите в България“ - доц. д-р Васил Велчев, председател на Дружество на кардиолозите в България.