Новини - България

Зам.-министър Йорданова: Здравето на хората трябва да е грижа на всички институции
Прочетена: 113 пъти
Снимка: Министерство на здравеопазването

„За Министерството на здравеопазването чистотата на въздуха и водата е от изключително значение. Заедно с Министерството на околната среда и водите работим по редица законодателни изменения и наредби, които вярваме, че ще допринесат за по-доброто здраве на всеки един от нас.“

 

Това заяви зам.-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова при откриването на конференцията „Проблеми и решения за подобряване качеството на атмосферния въздух“, организирана от МОСВ.

 

Измерванията показват, че в някои градове в страната има превишение на годишните норми за замърсяване с фини прахови частици, като основните източници за това са битовото отопление и транспортът. Отговорните институции са готови да предложат още мерки за справяне с проблема, тъй като подобряването на атмосферния въздух е сред основните приоритети на правителството, стана ясно по време на събитието.

 

„Основното, за което трябва да се борим, е хората да бъдат здрави и това е грижа на всички институции“, посочи още зам.-министър Йорданова.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития