Галерия - Фото

За Деня на мира: Военни медици демонстрираха работата си на деца
Прочетена: 856 пъти

Военномедицинска академия (ВМА) се включи за поредна година в тържественото отбелязване на Световния ден на мира, организирано от Български червен кръст (БЧК) в „Южния парк”. Тазгодишната кампания "Заедно за мира" събра на място представителите на различни институции, които осигуряват мира в нашето ежедневие – военни и цивилни лекари, полицаи, пожарникари, планински спасители и други.

 

За поредна година десетки деца от детски градини и ученици от 1 до 6 клас имаха възможност да се докоснат до една от най-благородните професии – тази на военния лекар и на военната медицинска сестра.

 

Екип на ВМА въведе децата в предизвикателствата, пред които са изправени медиците под пагон. За да онагледят думите си, те бяха подготвили и специален филм, включващ сцени от военномедицински учения и тренировки.

 

Освен военната униформа, особен интерес за децата предизвика и военната линейка, която имаха възможност да разгледат. А след като се снимаха за спомен, някои от тях признаха, че мечтаят и те да се отдадат на една от най-хуманните професии.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития