Новини - България

За 4 години аниматорите на „Приказки без край“ са подобрили болничния престой на 11 000 деца
Прочетена: 401 пъти

От старта на Националната инициатива за подобряване на болничния престой на децата в България „Приказки без край“ през 2012 г. до сега аниматорите на програмата са достигнали до около 11 000 малки пациенти. Това обяви на специалното предколедно събитие на аниматорската програма в Специализираната болница за активно лечение по детски болести (СБАЛДБ) Йорданка Димитрова, мениджър в „ГлаксоСмитКлайн“.

 

Педиатричната болница е първото лечебно заведение, в което стартира програмата преди 4 години. Към днешна дата аниматорите на „Приказки без край“ посещават регулярно детските отделения на 14 болници в София, Пловдив, Варна, Плевен и Русе. За целия период те са реализирали общо 2681 посещения и са върнали усмивките на около 11 000 деца. Само в СБАЛ по детски болести са реализирани 235 посещения и са обхванати над 1300 малки пациенти.

 

В рамките на „Приказки без край“ днес в педиатричната болница се проведе акция „Коледна магия“. Целта на събитието бе да се създаде коледно настроение сред болните деца, техните родители, медицинския и немедицинския персонал на лечебното заведение.  За целта в цялата болница бе създадена празнична атмосфера с много украса и коледни шапки за всички. Маговете от Quick Hands Project допълниха магията със специално представление за децата. За празничното настроение се погрижиха актьорът и художествен управител на Парк „Боби и Кели“ Енчо Данаилов – Бате Енчо, както и аниматори на детския център, преобразени като Дядо Коледа, Снежанка и маскотите Боби и Кели. Накрая децата, техните родители и гостите на празненството закичиха заедно коледна елха, а Дядо Коледа зарадва малките пациенти с подаръци.

 

Националната инициатива „Приказки без край” се реализира в България от месец ноември 2012 г. от ГлаксоСмитКлайн и Панадол Бебе, с подкрепата на Българска педиатрична асоциация. Целта й е хоспитализираните деца да се възстановят по-бързо в стресиращата болнична обстановка чрез четене, музика, театър и празненства. Едновременно с това инициативата позволява да се засили емоционалната връзка между децата, родителите и лекарите.

 

Повече за инициативата „Приказки без край“ може да се намери във „Фейсбук“, където аниматорската програма има над 24 600 последователи - www.facebook.com/prikazkiBezKray.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития