Новини - България

За 2 години дълговете на ВМА се стопили с близо 200 млн. лв.
Прочетена: 280 пъти
Снимка: ВМА

От 230 млн. лв. към 30.06.2014 г. дълговете на Военномедицинска академия (ВМА) са се стопили до момента на 34 млн. лв. Това сочи отчета за дейността на управленския екип на болницата от 2014 г. досега, който е представен по време на Общото събрание на личния състав на лечебното заведение.

Ние се запазихме като най-предпочитаната болница в България. Успяхме да запушим пробойните, без това да се отрази на качеството на лечение и приходите на персонала, заяви началникът на ВМА ген. Николай Петров.

Подобряването на финансовото състояние на болницата е постигнато чрез предоговаряне с фирмите, които са се отказали от дължимите лихви, чрез оптимизация на разходите и чрез повишаване на приходите.

 

По време на Общото събрание са отчетени и направените ремонтни дейности, закупената апаратура, голяма част от която с дарения, както и новите дейности. Отчетена е и положителната насока на развитие по отношение на академичната дейност - 70 представители на академичния състав на ВМА са преподаватели.

Вече съществува Център за обучение на санитари. Мечтаем за колеж, а защо не и за Военномедицински университет, коментира професор Петров, давайки за пример Румъния, Сърбия, Гърция, Турция.

Заместник-министърът на отбраната Десислава Йосифова коментира финансовите резултати на болницата като каза, че когато има воля и характер на управленският мениджмънт, нещата могат да се случват.

Ако нещата продължат да се развиват в тази насока, следващата година ВМА ще докаже, че може да се издържа и сама, каза тя.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития