Галерия - Видео

Йоана Буковска: Когато чуем диагнозата рак, не трябва да я приемаме като присъда
Прочетена: 678 пъти

Актрисата Йоана Буковска, която в ролята си на Виолета Захариева в телевизионния сериал „Откраднат живот“ се бори с рак на яйчника, подкрепи инициативата „Wake up with makeup!”. Тя се проведе в рамките на отбелязването на Световния ден за борба с овариалния карцином – 8 май.

 

По време на събитието „Wake up with Makeup!“ десетки жени и няколко млади мъже  подкрепиха инициативата като се гримираха в синьо-зелената гама - символ на борбата с рака на яйчниците. 

 

Отбелязването на Световния ден за борба с овариалния карцином се проведе за пръв път в България. То се организира от Фондация „Една от 8“ и с подкрепата на Българската асоциация по медицинска онкология (БАМО) и  АстраЗенека.

„Ракът днес се превръща в нещо като пандемия. За съжаление, той не е локализиран на едно място в нашите тела. Той е чудовище с много лица, но той е чудовище само, когато го приемаме като такова. Тези кампании са много важни, за да ни научат да не се страхуваме. Когато чуем диагнозата рак, не трябва да я приемаме като присъда“, каза Буковска.

Вижте какво каза още тя!

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития