Събития -

август 2016

ПВСЧПСН
    
4 август
Четвъртък
Втора конференция по кърмене с международно участие
Общинска зала "Велико Търново"
гр. Велико Търново, пл. "Майка България" 2
10:00 - 17:00 ч.

На 4 и 5 август (четвъртък и петък) в Общинската зала "Велико Търново" на пл. Майка България" 2 в града ще се проведе Втора конференция по кърмене с международно участие. Организатори са Факултетът по обществено здравеопазване и МУ "Проф. д-р Параскев Стоянов" – Варна със съдействието на УНИЦЕФ България, Тръст за социална алтернатива, Национална асоциация "Подкрепа за кърмене" и Българско дружество по детска гастроентерология, хепатология и хранене.

 

В рамките на форума ще бъдат коментирани проблемите с храненето на майката и бебето в кърмаческа възраст, рисковете от поява на хранителни алергии, ранното детско развитие и патронажните грижи в подкрепа на кърменето.

 

Сред международните лектори са проф. Раанан Шамир, Президент на Европейското дружество по детска гастроентерология, хепатология и хранене, и сестра Мете Лаулор, представител на Норвежкото дружество за подкрепа на кърменето "Амехйелпен".

 

Конференцията се организира по повод Световната седмица на кърменето, която тази година се отбелязва от 1 до 7 август. С пълната програма на всички инициативи у нас можете да се запознаете ТУК