Новини - България

Втора градска болница в София получи линейка, дарение от Израел
Прочетена: 613 пъти

С още една линейка за нуждите си разполага от днес столичната Втора градска болница, след като кметът Йорданка Фандъкова й връчи дарението, предоставено на Столична община от Българския червен кръст (БЧК).

 

Линейката е безвъзмездно дарение от Червения Давидов щит на Израел чрез Двунационалната търговска камара България - Израел. Директорът на БЧК д-р Христо Григоров връчи ключовете на столичния кмет, а тя на свой ред ги предаде на директора на Втора градска болница в София доц. Стефан Узунов.

"Избрахме Втора градска болница, защото освен че транспортира годишно над 140 пациенти, помага и на психодиспансера за техните болни, които се нуждаят от друга специализирана медицинска помощ", уточни Фандъкова.

Болницата в момента разполага с две линейки, но едната от тях по всяка вероятност ще спре да се движи, защото вече е на 24 години и е в лошо техническо състояние. Нейното оборудване ще бъде прехвърлено в новата линейка, но въпреки това ще се наложи закупуването на портативно ЕКГ, дефибрилатор и носилка. 

"Българският червен кръст ще помогне за дообрудването на линейката, така че до голяма степен ще свалим финансовото бреме от болницата. Между другото тази кола е високопроходима, 4x4, и може да върви навсякъде, по всяко време, така че това е добро предимство", допълни и шефът на БЧК. 

Допълнителна подкрепа ще бъде осигурена и от Двунационалната търговска камара България – Израел, увери и президентът на камарата Авиноам Катриели. По думите му това е третата линейка, която Израел подарява на България от началото на годината, но няма да е последната. В рамките на следващите три месеца у нас ще пристигне четвърта и също ще бъде осигурена като дарение в знак на дълбокото уважение и любов, което израелците изпитват към България.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития