Новини - България

Вредните храни, алкохола и цигарите - сред основните проблеми при децата от Югоизточна Европа
Прочетена: 196 пъти
Снимки: Министерство на здравеопазването

Заместник-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова откри 39-та регионална среща на Здравната мрежа на страните от Югоизточна Европа. Тази година темата е посветена на здравето сред децата и младите хора в Югоизточна Европа. България пое ротационното председателство на Здравната мрежа, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

 

„Здравето на децата и младите хора е основен приоритет в програмата на българското правителство, тъй като това е инвестиция в бъдещите поколения и просперитета на държавата“, заяви заместник-министър Светлана Йорданова пред делегатите на срещата.

 

Употребата на вредни храни, алкохол, цигари и недостатъчното движение са сред основните проблеми при децата от Югоизточна Европа.

 

„Ако сега започнем да правим нещо за здравето на нашите деца, за храненето им, за ограничаване на тютюнопушенето, резултатите ще ги видим след 10-15 години“, заяви главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

 

Участниците в 39-та регионална среща на Здравната мрежа бяха категорични, че от най-ранна възраст децата трябва да бъдат обучавани на здравословен начин на живот. Ръководителят на Секретариата на Здравната Мрежа д-р Мира Дашич даде за пример Черна гора, където за най-малките ученици има час по здравословен начин на живот. 

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития