Събития -

март 2017

ПВСЧПСН
  
  
6 март
Понеделник
Връчване на отличието „Медик на годината“
Гранд хотел „Шумен“
гр. Шумен
18:00 - 20:00 ч.

На 06.03.2017 г., понеделник, от 18:00 часа в ресторанта на Гранд хотел „Шумен“, (гр. Шумен, пл. „Оборище“ 1) редакционният екип на „Форум Медикус“ и ръководството на МБАЛ в Шумен ще се проведе връчването на голямата награда на вестника “Медик на годината”. Отличието – за 26-и път.

 

Наградата е учредена през 1991 г. от специализирания медицински седмичник "Форум Медикус". Целта е да се направят обществено достояние постиженията на български медицински специалисти и учени, тъй като този тип успехи по принцип остават встрани от общественото внимание. Наградените се определят след цялостен анализ на събитията в медицинската наука и практика през годината, както и след консултации с утвърдени медици от обществения съвет на вестника.

 

Тържеството по провеждането на 26-тата церемония ще премине под наслов „Лекарите от Шумен – пример за професионализъм в действие“.

 

Редакционната колегия и Общественият съвет на вестник “Форум Медикус” единодушно определи за Медик на годината’2016 екипът на Областната болница в Шумен. Наградата се връчва за навременност, компетентност, бърза реакция, професионализъм и себеотрицание на лекари, професионалисти по здравни грижи, ръководители и служители на лечебното заведение при овладяване на мащабна кризисна ситуация при тежко бедствие и авария с много пострадали хора на гара Хитрино през декември 2016 г.

 

„Званието „Медик на годината“ се присъжда на екипа на областната болница, издържал на превратностите на прехода, понесъл тежестите на безкрайната реформа, устоял на продължителните трудности. И запазил най-ценното от характеристиката на медицинската практика – да се действа точно и навреме в полза на пострадалия, на болния човек“, отбелязват от изданието.