Новини - България

Връчиха наградите на Фондация “Св. Иван Рилски“ за принос към здравеопазването
Прочетена: 4526 пъти

Фондация „Св. Иван Рилски“ връчи годишните си награди на личности и организации с високи постижения в здравеопазването.

 

Служебният министър-председател проф. Огнян Герджиков връчи грамота на д-р Неделя Щонова за изключителния й принос за утвърждаване и издигане на престижа и доброто име на българския лекар. Д-р Стойчо Кацаров бе удостоен от фондацията със званието „Рицар  на правата в здравеопазването“, а отличието бе връчено от заместник-министъра на здравеопазването д-р Атанас Кундурджиев.

 

Лауреатите на третите годишни награди на фондация „Св. Иван Рилски“ в отделните категори са:

  • „Онкология“ – д-р Росица Кръстева
  • „Онкохирургия“ – д-р Румен Стоянов
  • „Дентална медицина“ – д-р Георги Цалов
  • „Психология“ – Орлин Баев
  • „Пациентска организация“ – Асоциация „ХИПОФИЗА“
  • „Здравна журналистика“ - Марина Малашева
  • „Благотворителност“ – Ники Кънчев за кампания: “Благотворителен търг на ДАРИК РАДИО”
  • „Приятел на фондация Св. Иван Рилски“  – Люси Дяковска и Гергана Малкоданска

„Годишните награди на фондация „Св. Иван Рилски“ са израз на признанието към всички участници в здравеопазването, които са приели работата си като мисия в полза на обществото. Работим за утвърждаване на доброто име на българския лекар и професионализма в медицината, насърчавайки благотворителната дейност, високите стандарти в здравната журналистика и ползотворната работа на пациентските организации“, каза д-р Елиза Георгиева, учредител на фондацията.

По традиция всички наградени получиха пластики „Благотворение”, изработени специално за наградите на фондацията от скулптора и живописец Венцислав Василев.

 

По време на събитието се проведе благотворителен базар с безвъзмездно предоставени авторски предмети. Ученици от ОУ „Д-р Петър Берон“ – Плевен дариха ръчно украсени стъклени бутилки. Плевенската художничка Вяра Савова дари в подкрепа на каузата на фондацията свои авторски бижута. Галя Спасова - член на групата за подкрепа на жени с карцином на гърдата към фондацията се включи в благотворителната инициатива с гривни от естествени камъни. Авторски фотографии на д-р Елиза Георгиева под наслов „Уловена красота“ също станаха част от благотворителния базар. 

 

Музикални поздрави към гостите на събитието отправиха Веско Ешкенази, Люси Дяковска, Силвия Кацарова, Теди Кацарова и Живко Василев.

 

Лице на третото издание на събитието бе Веско Ешкенази, концертмайстор на Кралски Концертгебау оркестър в Амстердам.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития