Новини - България

Връчиха Годишните награди "Даниела Сеизова - в името на живота"
Прочетена: 283 пъти

Деница Суруджийска от "Нова телевизия" е носител на Голямата награда "Даниела Сеизова - в името на живота" - 2017, за цялостен принос в защитата на правата на пациентите. Телевизонната журналистка е отличена от Федерация "Български пациентски форум" за поредицата от репортажи по темата за паралелния износ на лекарства, както и за активната и творческа позиция по наболели проблеми в здравеопазването ни.

 

В категорията "Печатни издания" наградата получи Аида Паникян от вестник "Дума",  в категорията "Онлайн издания" призът отиде при Полина Тодорова от Zdrave.net, в категорията "Радиожурналистика" награденият е Димитър Панев от Дарик радио, а в категорията "Телевизионна журналистика" призът е за екипа на сутрешния блок на bTV.

 

"Лекар на годината - 2017" в класацията е д-р Станимир Сираков, интервенционален неврорентгенолог от Университетска болница "Св. Иван Рилски" в София, извършил уникална операция на 10-годишно дете, страдащо от специфична форма на хидроцефалия. Другите отличени лекари са д-р Явор Владимиров, специалист по репродуктивна медицина и младия дермотолог д-р Иван Богданов. Те получават приза за активна гражданска позиция, висок професионализъм и всеодайност към пациентите.

 

Невена ПОПОВА   

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития