Новини - България

Внедряват пръстовия идентификатор в 5 болници от днес
Прочетена: 367 пъти

Тестовото внедряване в реални условия на Регистрационна система за здравноосигурителни събитията при изпълнителите на медицинска помощ стартира днес в 5 болници, съобщиха от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Лечебните заведения, в които първо ще се въведе пръстовия идентификатор са:

 

1. УМБАЛ „Света Анна“ АД гр. София;

2. Първа МБАЛ ЕАД гр. София;

3. Първа САГБАЛ „Света София“ ЕАД гр. София;

4. СБАЛО ЕАД гр. София;

5. МБАЛ-Русе АД гр. Русе.

 

За тази цел изпълнителят на договора - консорциум „Стемо – Гама Консулт“, ще осигури безплатно до 3 броя устройства за генериране на Уникален идентификационен номер.

 

Тестът е работен и е предвиден в договора за изграждане на регистрационната система за здравноосигурителни събития при изпълнителите на медицинска помощ. Петте болници няма да бъдат задължени да регистрират в новата система всеки пациент. Задачата ще е единствено да се проследи работата на системата в реални условия и да се изчистят непредвидени грешки, които ще възникнат по време на работа.

 

Едновременно с работния тест, предвиден в договора, по решение на Надзорния съвет, Касата до дни ще започне и пилотен проект, който включва внедряването на системата в 20 болници.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития