Новини - България

Внасят петицията с въпроси за акцията във Фонда за лечение на деца
Прочетена: 390 пъти

Петицията, касаеща акцията на ГДБОП във Фонда за лечение на деца на 20 април, инициирана от неправителствени организации и членове на Обществения съвет на Фонда, официално ще бъде внесена днес, съобщи един от организаторите Красимира Величкова. Документът съдържа 7 въпроса към премиера Бойко Борисов, главния прокурор Сотир Цацаров и вътрешния министър Румяна Бъчварова, чиято цел е да установят кой печели от арестите и смяната на ръководството на Фонда.

"Искаме да знаем кой подаде сигнала и кой има интерес, кой подаваше информация към медии като ПИК и "Блиц", защо прокуратурата не е променила на сайта си непотвърдената впоследствие информация относно повода за задържането, защо се пуснаха кадри от апартамента на директора Павел Александров", изреди част от въпросите Величкова в предаването "Просто Диков" по телевизия BiT.

По думите й инициаторите на подписката няма да се уморят да търсят истината и ще продължават да изискват от здравния министър д-р Петър Москов да понесе своята отговорност по случая.

"Министерството на здравеопазването и здравният министър се опитват да вкарат разговора в много детайли, ала за нас като граждани и членове на Обществения съвет е много по-важно, че една цяла репресивна машина от политици, силови структури създава план и го изпълнява, за да дискредитира една институция и един човек само защото те не са удобни", коментира още тя.

Според Величкова министър Москов или е бил подведен, или самият той е имал друга цел – например, Фондът да бъде превърнат в дирекция на здравното министерство.

До момента в онлайн петицията са се включили над 2 000 души, като броят им продължава да расте.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития