Новини - България

ВМА ще си сътрудничи с Алжир във военната медицина
Прочетена: 574 пъти
Снимки: ВМА

Военно-медицинска академия (ВМА) отново ще си сътрудничи с Демократична и народна република Алжир в областта на военната медицина. За това се договориха ръководството на академията и специална алжирска делегация на официална среща днес.

 

"Целта е да възобновим връзките си с една приятелска държава и аз ще направя всичко възможно за това", заяви след срещата генерал-майор Абделкадер Бенжелул, главен директор на службата за военно здравеопазване към министерство на националната отбрана на Алжир.

 

Заедно с полковник Фарид Белунис, експерт в службата за военно здравеопазване към министерството на националната отбрана на Алжир, и полковник Ахмед Будра, военен аташе на Алжир в Белград, Сърбия и България, майор Бенжелул посети някои от най-големите клиники на ВМА, водещи не само в България, но и в Европа.

 

"Приятно съм изненадан от военномедицинския личен състав и апаратурата, която видях днес в болницата", сподели впечатленията си алжирският гост. 

 

От пресцентъра на ВМА припомнят, че сътрудничеството между Българи и Алжир в областта на военната медицина датира от Алжирската национална революция (1954 - 1962), но се разпада през 90-те години на миналия век.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития