Медицина на бъдещето -

ВМА с уникален метод за изследване на тънките черва
Прочетена: 1568 пъти

Уникален метод за изследване на тънките черва, както и на дебелото черво, въвежда Клиниката по гастроентерология към Военномедицинска академия, съобщиха от лечебното заведение.

Диагностицирането се извършва чрез заснемане на 2 до 6 изображения в секунда от видео капсула  с размери 11 mm x 26 mm, тежаща по-малко от 4 грама. След приключване на изследването капсулата се изхвърля от организма по естествен път.

Капсулата PillCam SB осигурява прецизно и безболезнено изследване на тънките черва. Тази процедура е единствен метод и стандарт за откриване на лезии, оценка и проследяване на уврежданията на тънките черва, за откриване на източници на неизяснено кървене от стомашно-чревния тракт и много други заболявания.  Тя е употребявана при повече от 2 милиона пациенти в цял свят и са направени повече от 1900 клинични проучвания.

Предварителните консултации за капсулната ендоскопия се извършват в Медицински център САНУС 2000, а самото изследване – на територията на Клиника по Гастроентерология, ВМА. Стойността на изследването ще се покрива от Здравната каса, а капсулата ще се закупува от пациента.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития