Събития -

декември 2016

ПВСЧПСН
   
 
1 декември
Четвъртък
ВМА отбелязва 125 години от създаването си
ВМА
гр. София
11:00 - 00:00 ч.

На 01.12.2016 г., четвъртък, от 11:00 ч. Военномедицинска академия (ВМА) ще отбележи 125 години от създаването си.

 

Тържественото честване започва с полагане венци пред паметника на загиналите медицински чинове пред сградата на болницата. След това ще бъде открит новозакупеният скенер, а от 12:00 ч. е тържественото събрание на личния състав на ВМА с участието и на официални гости.

 

Поканени за участие са президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Росен Плевнелиев; министър-председателят на Република България Бойко Борисов; министърът на отбраната Николай Ненчев; заместник-министрите на отбраната – Десислава Йосифова, Орхан Исмаилов, генерал-лейтенант (о.р.) Атанас Запрянов; началникът на отбраната генерал Константин Попов; министърът на здравеопазването д-р Петър Москов; заместник-министрите на здравеопазването – д-р Ваньо Шарков, д-р Бойко Пенков, д-р Адам Персенски; омбудсманът на Република България Мая Манолова, депутати, представители на военни структури.

 

За финал е предвидена празнична програма с участието на Представителния ансамбъл на въоръжените сили на Република България.

 

Снимка: Соня Колчакова