Новини - България

Владо Николов дарява средства от бенефиса си за детската хематология в Пловдив, а не за ЦФЛД
Прочетена: 3629 пъти

Дългогодишният капитан на националния отбор по волейбол на България Владимир Николов ще дари част от приходите от бенефиса си за закупуване на апаратура за някое от лечебните заведения в страната. В предаването „Събуди се“ по Нова телевизия той обясни, че не му е останал полезен ход след проведената акция в Център „Фонд за лечение на деца“ (ЦФЛД), арестите на 8 души и съмненията за финансови злоупотреби.

 

През месец март Николов съобщи, че ще дари 50 000 лв. от продажбата на билетите за бенефиса си за Фонда.

 

„Знаем, че не можем да помогнем на всички, но се надяваме да популяризираме каузата на „Фонд за лечение на деца“, за да достигне до колкото се може повече хора“, каза тогава волейболистът.  

 

След акцията на Специализираната прокуратура и ГДБОП обаче Владо Николов е решил да помогне за закупуването на апаратура за някое от лечебните заведения в страната. Екипът му вече е влязъл в контакт с УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив и вероятно средствата ще отидат в помощ на детската хематология там.

 

Волейболният сблъсък “Моята игра”, с който Владимир Николов ще сложи край на кариерата си, ще бъде утре, 8 май, в зала "Арена Армеец".

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития