Новини - България

Вечер на добродетелите 2016 набра 177 195 лв. за Комплекс за ранно детско развитие
Прочетена: 283 пъти

177 195 лв. набра най-голямото за годината благотворително събитие на фондация „За нашите деца“ Вечер на добродетелите 2016, съобщиха от организацията. Цялата сума ще бъде инвестирана за създаването на съвременен Комплекс за ранно детско развитие на мястото на Дома за медико-социални грижи „Св. София” в столицата. Комплексът ще предоставя социални и здравни услуги на деца и семейства, така че те да останат заедно.

„Днес сме на крачка от закриването на дома, макар и бавно стигаме до промяната, но посоката е една и връщане назад няма. Предстои голямата промяна – да вдъхнем изцяло нов живот и нов смисъл на сградата, да дадем нова посока на хората и то такава, която да поставя децата в центъра на вселената. Нека инвестираме в интензивна подкрепа, на семейната грижа за децата, а не в административни аргументи те да чакат своето бъдеще в поредния дом!“, заяви Иванка Шалапатова – изпълнителен директор на фондацията.

На събитието присъстваха над 400 гости, които подкрепиха каузата за изграждане на Комплекс за ранно детско развитие на мястото на Дома за медико-социални грижи „Св. София“. Те наддаваха на благотворителен търг с над 40 уникални предмета и вълнуващи преживявания, предоставени безвъзмездно от партньори на фондацията. Най-много средства – 15 500 лв., бяха дарени за икона на Исус Христос, изографисана от Красимир Савов.

 

Водещи на събитието бяха Михаил Дюзев – водещ на сутрешния блок Дарик кафе, и телевизионната водеща и международно призната певица Йоанна Драгнева.  В арт програмата участваха световноизвестни български артисти, сред които Веско Ешкенази и Мартин Пантелеев, малката джаз певица Теа и децата от Училище за певци D-Stars, илюзионистите от Quick Hands Project, малките гайдари от Смолян, Калин Вельов, космическата Валя Балканска.

 

За поредна година генерален спонсор на Вечер на добродетелите беше Дънди Прешъс Металс Челопеч.

 

От фондацията припомнят, че Вечер на добродетелите 2015 събра близо 150 000 лв., които бяха вложени изцяло за развитие и подкрепа на приемната грижа в България.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития