Новини - България

Вечер на добродетелите 2016 набира средства за изграждане на Комплекс за ранно детско развитие
Прочетена: 292 пъти

Фондация „За Нашите Деца“ организира седмото издание на най-голямото си благотворително събитие Вечер на добродетелите. То ще проведе на 26 октомври в Център за високотехнологични иновации „Джон Атанасов” на Sofia Tech Park, съобщиха от организацията.

 

Каузата на Вечер на добродетелите през 2016 г. е да набере средства за изграждане на Комплекс за ранно детско развитие, който ще предоставя интегрирани социално - здравни услуги на деца и семейства, и в който децата и семействата ще могат да получат на едно място пълния пакет от форми на подкрепа за най-уязвимите деца, а именно – малките деца с увреждания, трудности или забавяне в развитието.

 

Комплексът ще е единственият в София, в който наред със социалната подкрепа, децата и семействата ще имат непосредствен достъп до здравна консултация и интервенции, които отговарят на медицинските стандарти.

 

През 2015 г. взехме решение да променим живота на 21 бебета, които все още живеееха в Дома за медико-социални грижи „Св. София“ в столицата. До края на октомври тази година всяко едно от тях ще бъде изведено от дома и настанено в най-подходящата за детето семейна или близка до семейната среда.

„А ние ще започнем изграждането на съвременен Комплекс за ранно детско развитие. Нашата цел е да превърнем този Комплекс в пристан на надежда, толерантност и подкрепа за стотици деца и родители в риск в София и областта“, коментират от фондацията.

В него децата и семействата ще могат да се възползват от широк набор от услуги – от консултации със специалисти до хидро и арт терапия, така че на децата да се предлага най-добрата грижа. В същото време семейството на детето ще може да получи психологическа или здравна консултация. А други деца ще имат достъп до високо-квалифицирани рехабилитатори.

„Този Комплекс, пълен с екип от професионалисти с големи сърца, ще даде алтернатива на семейство, в което се ражда дете с трудност в развитието или увреждане да се научи как не просто да се грижи за детето, но и да стимулира развитието му, ще даде шанс на детето да остане у дома и да развие пълния си потенциал в сигурна семейна среда, заобиколено от любовта на семейството си, вместо да постъпи в институция, ще даде опора на семейства да приемат в дома си малките деца от институциите в София, така че тези деца да получат шанс за истинско детство, изпълнено с мечти, копнежи и перспективи. Заедно  ще променим съдбата на много деца в риск!“, заяви изпълнителният директор на фондация „За Нашите Деца“ Иванка Шалапатова.

Патрон на Вечер на добродетелите е Велина Тодорова, първият български представител в Комитета за правата на детето на ООН. Дипломатически партньор ще бъде Нейно превъзходителство посланикът на Великобритания Ема Хопкинс. Водещи на събитието ще са Михаил Дюзев – водещ на сутрешния блок „Дарик кафе“, и телевизионната водеща и певица Йоанна Драгнева, а на благотворителното наддаване - Игор Марковски. На сцената в подкрепа на каузата ще излязат световно известни български творци, сред които цигуларят Веско Ешкенази и диригентът Мартин Пантелеев.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития