Новини - В медиите

Ваньо Шарков пред БНТ: Идват 600 нови линейки до 2020 година
Прочетена: 469 пъти

В следващите 4-5 години България ще получи още 600 нови линейки, обяви заместник-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков в ефира на БНТ.

 

По думите му дотогава ще бъде въведен и т. нар. телефонен триаж. Всеки човек, който се обади на спешния телефон, ще отговаря на серия от въпроси, което ще позволи на медицинските лица да разпределят линейките според спешността на случаите.

 

Тестването на системата за телефонен триаж ще започне още следващата седмица и се очаква в началото на 2017-а работата по нея да бъде финализирана, допълни д-р Шарков. По думите му това ще помоге за избягване на случаи, като вчерашния, при който мъж почина на улицата докато чака линейка.

"Не искам да казвам, че човекът, който е подал сигнала, е сгрешил. Въобще нямам подобно твърдение. Вероятно в комуникацията при предаването на адреса е допусната грешка или грешно са го записали на 112, когато са го получавали. Но това е - двете различни гледни точки при всички положения - тогава, когато екипът обработва един адрес, този екип след това съответно всичко онова, което изразходвано като консумативи, като материали след това се възстановява. Не е толкова лесно да сложим едни екипи, които да сложим по бензиностанциите и оттам да тръгват да изпълняват адресите", коментира заместник-министърът.

С цялото му участие в сутрешния блок на БНТ можете да се запознаете ТУК.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития