Събития -

май 2017

ПВСЧПСН
    
29 май
Понеделник
Валидират пощенска карта на БФС
Музей на съобщенията
гр. София
11:00 - 11:30 ч.

На 29.05.2017 г., понеделник, в 11:00 ч. в Музея на съобщенията в София (ул. „Гурко“ №6, в сградата на Централна поща) ще се състои официалното валидиране на пощенска карта на Българския фармацевтичен съюз (БФС) със специален пощенски печат по повод 10-тата годишнина от учредяването на съсловната организация.

 

На церемонията ще присъства председателят на съюза проф. Илко Гетов, заместник-председателите на организацията, представители на Регионалните фармацевтични колегии, както и представители на Специализирания експертен съвет по маркоиздаване към Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

 

Автор на визията е художникът Теодор Лихо, а картата е включена в Tематичния план за издаване на пощенски марки, пощенски продукти и специални пощенски печати през 2017 г.

 

Дата на събитието 29 май е избрана специално, тъй като през 1959 г. се  учредява Фармацевтичната група в Европейския съюз /PGEU/, в която БФС  официално е пълноправен член от м. юни 2007 г.

 


Фармацевтичната група на Европейския съюз (PGEU) е европейска асоциация, представляваща над 400 000 магистър-фармацевти в Европа. Членовете на организацията са национални асоциации и професионални органи и сдружения на фармацевтите в 36 европейски държави, включително държавите-членки, държави от ЕИП, Швейцария и страни-кандидатки за членство в ЕС.