Новини - България

В УМБАЛ “Св. Иван Рилски” ще правят всички генетични тестове със 100% точност
Прочетена: 1488 пъти

От следващия месец УМБАЛ “Св. Иван Рилски” ще предлага над 6000 вида ДНК-теста. Желаещият да се изследва ще е необходио единствено да даде 5 капки кръв. Изследването става готово за една до две седмици и е 100% точно. Това стана ясно при обявяването на партньорството на лечебното заведение със световния лидер в областта на генетичната диагностика на редките заболявания CENTOGENE. Договорът бе връчен официално на директора на “Св. Иван Рилски” д-р Дечо Дечев лично от вицепрезидента на германското неврогенетично дружество проф. Питър Бауър, който е главен научен директор и член на Изпълнителния съвет в CENTOGENE.

“Това е уникална възможност за ранна диагностика и профилактика на всички заболявания, което улеснява и съкращава процеса на лечение. Не по малко важно е, че поемането на разходите или на част от тях за генетични тестове от страна на здравната система, би спестило милиони левове в бъдеще и ще намали усложненията при диагностициране и лечение. Надяваме се и това да стане, когато докажем на практика ефективността на метода”, каза директорът на УМБАЛ “Св. Иван Рилски” д-р Дечо Дечев.

Проф. Проф Бауър представи статистически данни от практиката, според които голяма част от заболяванията, за които се отделя огромен финансов ресурс, всъщност често остават  недиагностицирани и неизлекувани. Той уточни, че CENTOGEN променя именно това – дава бърза и точна диагностика, като същуствременно предлага и ефективна терапия, на база данните, с които разполага.

“Ние имаме най-големия брой изследвания, които покриват всички специалности в медицината. Предоставяме най-краткия срок за самото изследване и гарантираме 100% точност”, бе категоричен проф. Бауър.

Цените на изследването варират между 200 и 6000 евро, като максималният пакет е фамилен. Всеки български лекар ще може да работи с УМБАЛ “Св. Иван Рилски”, а дейностите по изследването ще се реализират в Диагностично-консултативният център към болницата.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития