Новини - В медиите

В. "Труд": Рокада в ръководството на варненската МБАЛ "Св. Анна"
Прочетена: 354 пъти

Рокада в борда на директорите на МБАЛ "Св. Анна", популярна и като варненския "Пирогов", смята да прави служебният министър на здравеопазването Илко Семерджиев, пише в днешня си брой в. "Труд".

 

С уведомително писмо до съакционерите от 17 март той вкарва в дневния ред на насроченото за 4 април общо събрание допълнителна точка за пълна подмяна на съвета на директорите и увеличаването му от трима на четирима души с мандат от 3 години. Изданието допълва, че сред предложените няма нито един медик от болницата.

 

Номинираните са Радостина Петрин, работила като експерт по човешки ресурси в Комисията за финансов надзор, Теменужка Янкова, бивш съветник в политическия кабинет на вицепремиера по икономическото развитие в кабинета „Орешарски” и бивш зам.-шеф на НАП, хирургът Кирил Лозанов, който от 11 г. е управител на МЦ „Марешки” във Варна, и УНГ-специалистът в същия медицински център д-р Стоян Калоянов, информира изданието.

 

От публикацията става ясно още, че предложенията не са съгласувани с общината, която държи 29% от акциите на "Св. Анна".

 

С целия текст можете да се запознаете в днешния брой на в. "Труд".

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития