Новини - В медиите

В. „Телеграф“: Зов за помощ!
Прочетена: 426 пъти

Ивалена е само на 9 годинки, но от около 4 години страда от автоимунна епилепсия в комбинация със захарен диабет тип 1. Това е единственият случай в България, а в света са познати само 6 подобни, съобщава в днешния си брой в. „Телеграф“ като публикува „Зов за помощ“ на близките на детето.

 

В него се казва още:

 

Нормалното ниво на антителата, които се борят със заболяванията в организма е 5, а при нея са над 2000 и се получава обратният ефект - атакуват мозъка, панкреаса и щитовидната жлеза. Организма й иска да се самоунищожи. Мозъкът й е силно увреден и загуби и говора си. Кара и преждевременен пубертет.

Единствената клиника, която се съгласи да я лекува е Института по Имунулогия и клинична Биология „д-р Клеар" в Мюнхен, Германия. Там й бяха направени нови изследвания, а метода на лечение е вливането на серуми. Изработват се и ампули, които се явяват заместител на вливките през времето, през което си е в България. Необходимо е да посещава института на всеки месец и половина за по две седмици, но, поради липса на достатъчно средства, досега е била на лечение там четири пъти, през 3 месеца, за по една седмица. Цената на един двуседмичен курс е около 30 000лв. В нея са включени вливките, ампулите, нови изследвания, хотел (института няма леглова база), път и ежедневни разходи. фонда за лечение на деца в чужбина на няколко пъти отказа да финансира лечението й в Германия, а сумата е непосилна за семейството на Ивка.

Вярваме, че с общи усилия ще успеем да предоставим на Ивалена възможността да се лекува, да изживее детствоо си нормално, да ходи на училище и да живее пълноценно!

Благодарим на всички приели присърце каузата!

Номера на банковата сметка е:

BG38UBBS80021099761130 при банка ОББ

BIC-UBBSBGS

Титуляр на сметката е майката на детето - Антоанета Станкова Гергинова.

PayPal acount: spasi_ivalena@abv.bg

Ивалена вярва, че бялата лястовица съществува!

Моля, помогнете нейната приказка да е с щастлив край!

Прекланяме се пред добротата Ви!

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития