Новини - В медиите

В. „Телеграф“: Свиха лекарства за онкоболни за 800 бона
Прочетена: 316 пъти
Снимка: Pixabay.com

Лекарства за хора, болни от рак, на стойност близо 800 000 лв. бяха откраднати от склад на фармацевтична фирма в София, съобщава в днешния си брой в. „Телеграф“, като се позовава на Министерството на здравеопазването и МВР. Наглото посегателство било извършено в петък срещу събота от обект на компанията на Околовръстното шосе.

 

В нощта срещу събота охранителят на склада с лекарства забелязал на камерите трима маскирани мъже, които проникнали в помещението. Възрастният мъж, който е пенсионер, незабавно натиснал паник-бутон и след броени минути пристигнали сотаджии. Крадците обаче успели да се измъкнат. Повече от половин час по-късно представител на фирмата позвънил на тел. 112 и подал сигнал за липсващите илачи. По прогнозна стойност те бил и около 800 000 лв. От здравното ведомство не успяха да обяснят дали кражбата на лекарствата ще окаже влияние на онкоболни, какъв ще бъде техният брой и има ли компанията доставчик други количества, с които да подсигури раково болните пациенти.

 

Записите от охранителните камери са иззети от полицията, научи „Телеграф". Те обаче не помагат на разследващите, тъй като не показват с каква кола и как точно бандитите са проникнали в склада. Тепърва ще се нищи дали зад посегателството стои конкурент или става въпрос за опит да се навреди на компанията. Ченгета ще разследват и дали не става въпрос за опит да се прикрият липси на илачи, като се инсценира кражба, а те са изнесени зад граница.

 

Пълният текст четете в днешния брой на в. „Телеграф“.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития