Новини - В медиите

В. „Телеграф“: Черна борса с коса за онкоболни
Прочетена: 509 пъти

Фризьори въртят черна борса с коса, дарена за онкоболни, съобщава в днешния си брой в. „Телеграф“. Вместо за перуки на пациентки, подложени на химиотерапия, част от кичурите отиват за екстеншъни на баровки.

 

Вестникът пише още: „Порочната схема разкриха пред „Телеграф" дами, които редовно се разделят с плитките си в името на добрата кауза. Те предупредиха, че салони за красота примамват дългокоси клиенти с обяви, че студиото им участва в кампания в помощ на болни от рак. Обикновено слагат на видно място прочувствено послание, приканващо ги да дарят косата си благотворително. Злоупотребата трудно може да се докаже, но стилисти, пожелали анонимност, признават, че имат колеги, които печелят на гърба на болните“.

 

„Далаверата се вихри с пълна сила през лятото, защото навън е горещо и дамите лесно се навиват да носят къса прическа. Те броят 15-20 лева за нова визия, после оставят косата си в салона, удовлетворени, че помагат на човек в нужда. В случай че се поинтересуват къде точно е отишло дарението им, получават обяснение, че салонът работи с фондация. По-наглите фризьори дори обещават на доброволките, че ще получат мейл с благодарност или обаждане от болните жени. Обикновено това не се случва. Коафьорите препродават косата на салони, които предлагат екстеншъни, или пък ги предлагат на свои редовни клиентки и директно си прибират парите в джоба, обясняват хора, запознати със схемата“, пише още изданието.

 

„Нека жените, които даряват косата си в по-малки салони, да попитат с коя фондация работи студиото за красота", посъветва Даниела Христова от асоциация „Превенция за рака - промени живота си сега".

 

Пълният текст на материала можете да прочетете в днешния брой на в. „Телеграф“.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития