Новини - В медиите

В. „Телеграф“: Болница отказа прием на мъж, той я плаши с бомба
Прочетена: 447 пъти

Заради подаден на телефон 112 сигнал за поставено взривно устройство към 3,00 през нощта в петък, се наложи евакуация на персонала и пациентите от спешното приемно отделение при сливенската МБАЛ „Д-р Иван Селимински", пише в днешния си брой в. „Телеграф“. Лекари, сестри, санитари и неколцина от лежащо болните са били изведени навън за часове, докато униформени със специално обучено куче са извършили пълна проверка в търсене на адската машина.

„От над 20 години съм в болницата, но за пръв път ни се налага да реагираме по този начин. Обърка се целият ритъм, слава Богу, че нямахме в този момент катастрофа или тежко пострадали", коментира началникът на отделението д-р Тодор Суванков.

Подозренията за подаването на фалшивата заплаха са паднали върху 28-годишен местен жител, който минути преди обаждането на 112 е бил прегледан от дежурен лекар и след като не било открито заболяване, е бил помолен да си отиде в дома. Младият мъж е бил в явно нетрезво състояние, медиците го познавали и от други негови среднощни посещения и не предположили агресия. Авторът на сигнала Борис Накев не е криминално проявен, при разговор с полицаите той потвърдил обаждането си на спешния телефон, като се мотивирал с нежеланието на лекарите да го приемат в отделението, допълва изданието.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития