Новини - В медиите

В. „Телеграф“: Баят ни срещу грип във Фейсбук
Прочетена: 250 пъти

Природни лечителки предлагат да ни баят срещу грип във Фейсбук, показва проверка на „Телеграф", публикувана в днешния брой. Изданието пише, че наближаващата епидемия е отприщила нова ниша на пазара в интернет и находчиви търговци използват сезона на заразите, за да пробутват какви ли не неща под претекст, че са целебни и могат да предпазят от разболяване. В една от обявите например жена от София, представяща се за Надя, пише:

„Занимавам се с алтернативно лечение, енергийни центрове, баене и др. На последния си курс усвоих лечебното баене против грип. Цената на услугата е 30 лв. за 15 минути. Моля да ми пишат само хора, които вярват и са посветени в силите на природната и минерална медицина".

Вестникът се е свързал с въпросната лечтелка, която препраща журналистите към профил във Фейсбук. Когато се открили в социалната мрежа, тя обяснила, че предлага три варианта на услугата. В първите два случая трябвало предварително да се преведе сумата чрез пейпал, тъй като баенето ставало онлайн - посредством чат или видеовръзка. Съществува и опция на живо, но тогава цената е 50 лв. за 15 минути. На въпрос какво се прави на сеанса Надя обяснила, че се изричали тайни думи. Използвало се също чесън, вода и свещ.

 

Пълният текст може да се прочете в днешния брой на изданието.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития