Новини - България

В Световния месец за борба с рака на гърдата: Безплатни мамологични прегледи в 9 болници
Прочетена: 897 пъти
Снимки: Redmedia

Девет болници се обединиха в обща информационна и профилактична кампания по повод Световния месец за борба с рака на гърдата – октомври. Тя се организира за четвърта поредна година по инициатива на Първа САГБАЛ „Света София“ в партньорство със Столична община и Фондация „Една от 8“.

 

Част от кампанията тази година ще бъдат миналогодишните партньори ВМА, УМБАЛ „Света Марина”, УМБАЛ „Александровска”, УМБАЛ „Света Анна” – София, Първа МБАЛ – София, Четвърта МБАЛ – София, Пета МБАЛ – София и Първа САГБАЛ „Света София“. Към инициативата за пръв път се присъединява и общинската Специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания – София.

 

През целия месец октомври в десетте лечебни заведения в София и Варна ще се извършват безплатни мамологични прегледи, а в някои от болниците са предвидени и безплатни консултации с психолог за диагностицирани с рак на гърдата жени и техните близки. Информация за графика на прегледите и консултациите може да се види ТУК.

 

Второто специално събитие в рамките на кампанията ще се проведе на 15.10.2016 г. (събота) от 9:00 ч. в Южен парк в град София. Там ще бъде организирано бягане под надслов „Бягай с розова пола“ и ще бъдат пуснати 1200 розови балона в памет на 1200-те жени, които всяка година губят живота си от това заболяване.

 

Кампанията се осъществява с подкрепата на „Астра Зенека“, „Новартис”, „Рош”, магазини „Мания”, Българския форум на бизнес лидерите и с медийното партньорство на Българската национална телевизия.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития