Новини - България

В Стара Загора организират безплатни прегледи на слуха за бебета и деца
Прочетена: 329 пъти
Снимка: "Токуда"

Старозагорската болница „Тракия“ организира безплатни профилактични изследвания на слуха за бебета и деца, съобщиха от лечебното заведение. Целта е да се види дали малчуганите имат някакви слухови проблеми, за да се отстранят възможно най-рано.

 

Медиците обясняват, че съвременната медицина дава възможност загубата на слуха да се компенсира чрез поставянето на слухови апарати и кохлеарни импланти. Когато това стане, в първите месеци и години от живота на детето, не се отразява на развитието му. Ако поблемът се диагностицира по-късно, може да доведе до изоставане в развитието на детето и то да не може да се научи да говори.

 

Изследванията ще се състоят на 12 декември от 10.00 до 15.00 ч. в МЦ „Трета поликлиника“.  Необходимо е предварително записване на телефон 0882 280 120 всеки работен ден в интервала от 8:30 до 14:30 часа.

 

Освен изследванията, лечебното заведение организира и поредното „Училище за пациенти“. Този път то ще бъде посветено на проблемите на слуха сред децата и възрастните, както и на възможностите им за лечение и рехабилитация. Лекциите ще се състоят на 13 декември от 18.30 ч. в болница „Тракия Парк“.

Коментари

май 2024

ПВСЧПСН
  
  

Събития

Няма събития