Новини - В медиите

В. "Сега": Мандатът на шефовете на РЗОК става безсрочен
Прочетена: 398 пъти

Директорите на районните здравноосигурителни каси ще заемат постовете си безсрочно, реши Надзорният съвет на НЗОК, информира в днешния си брой в. "Сега".

 

В момента техните мандати са тригодишни, а кандидатите се явяват на конкурс.


Предложението за промяната в правилника за устройството и дейността на НЗОК е внесено от директора на районната каса в Смолян д-р Кузман Гелов от името на всички директори. Гелов е начело на РЗОК в града от създаването на здравната каса през 2000 година.

"Управителят на НЗОК сключва трудов договор със спечелилия конкурса за неопределено време по реда на Кодекса на труда и в съответствие с приетите от надзорния съвет на НЗОК правила", гласи новият текст. "На три години трябва да правя конкурс. А управителят на НЗОК често се сменя. Утре ще дойде някой и три години не може да ги пипне", мотивира подкрепата си за идеята управителят на НЗОК Глинка Комитов.

Директорите на РЗОК сключват договорите с болници, лекари и аптеки. Те определят и лимитите на лечебните заведения. Макар и общият бюджет на съответната районна каса да се определя от надзора на НЗОК, директорите имат известни възможности да преразпределят парите за отделните болници, допълва печатното издание.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития