Новини - В медиите

В. "Монитор": Разследват шефа на Онкологията за далавери за 1,9 млн. лв.
Прочетена: 163 пъти

Лекарства с изтекъл и изтичащ срок на годност купувал началникът на Националната онкология доктор Валентин Ангелов за нуждите на болницата.Това стана ясно вчера от думите на говорителя на главния прокурор и ръководител на специализираното звено ,Антикорупция" към Софийската градска прокуратура Румяна Арнаудова, пише в днешния си брой в. "Монитор". Ангелов е обвинен в безстопанственост, като с действията си причинил щета на болницата за малко повече над 1,9 млн. лева, обясни Арнаудова. Ангелов не се е признал за виновен. Той е с мярка за неотклонение „подписка". По думите на говорителя на главния прокурор престъплението било извършено в периода 2013- 2015 г.

 

Тогава д-р Ангелов провеждал обществени поръчки за лекарства. Процедурите били проведени според изискванията на закона. В изпълнението на сключените в последствие договори обаче разследващите открили фрапиращи нарушения. Оказало се, че има дублиране на договори и доставки. Лекарствата били договаряни на едни цени, а после се закупували на по-високи. Имало случаи, в които Ангелов е допуснал в рамките на една процедура да се закупува едно лекарство, но на различни цени и от различни доставчици. Завишаването на цената на илачите било средно с 10 процента.

 

Арнаудова вчера обясни, че до този момент разследващите не могат да кажат със сигурност дали онкоболните са приемали лекарствата с изтекъл срок на годност. Тя обаче бе категорична, че това също ще бъде обект на проверка.

 

Пълният текст на статията четете в днешния брой на в. "Монитор".

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития