Новини - В медиите

В „Монитор“: Немските власти назначават дилъри на дрога
Прочетена: 261 пъти

Федералният институт за лекарства и лекарствени продукти на Германия публикува необичайна обява - търсят се трима дилъри на дрога, при това абсолютно легално, пише в днешния си брой в. „Монитор“. Задълженията на служителите ще съвпадат по всички параграфи с обичайната представа на обществото за дилър на наркотици - те трябва да се грижат канабисът, който ще разпространяват да пристигне при консуматорите.

 

Странните работни места са вакантни от 1 март 2017 г. Въпросните люде трябва да са експерти по марихуаната, трудът им ще бъде платен от държавата. Във Федералния институт за лекарствата е създадена специална агенция по канабиса. Този ход е свързан с решението на Бундестага от 19 януари, според което притежаващите рецепта пациенти, страдащи от болки и други заболявания, поддаващи се на терапия с марихуана, да получават необходимия им джоинт в аптеките на Германия, допълва изданието.

„Задачата на „тревните" експерти ще бъде качествено да обслужват пациентите", заяви говорителят на института Майк Помер, цитиран от в. „Билд".

Тримата нови служители също така ще отговарят за качественото предписване и разпространение на канабиса, както и ще раздават лицензи за отглеждане на марихуана за медицински цели. Те ще се грижат и за контрола на засаждането, отглеждането, събирането и съхраняването на реколтата, както и следващата обработка и разпространение на материала.

 

Срещу вещата си работа .държавните дилъри" ще получават възнаграждение, възлизащо на сума между 2874 и 4575 евро - кандидатите могат да бъдат както мъже, така и жени, пише още „Монитор“.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития