Новини - В медиите

В. „Монитор“: 320 доктори глобени за размотаване на пациенти
Прочетена: 203 пъти

320 доктори са глобени за година и половина. Санкциите са наложени с наказателни постановления от медицинския ДАНС, както е популярна Изпълнителната агенция Медицински одит", пише в днешния си брой в. „Монитор“. Причините са взети пари за прегледи по спешност, калпаво лечение, небрежно отношение към пациентите, размотаване на болните, не навреме оказана медицинска помощ и в непълен обем. Това става ясно от информация на агенцията, предоставена на изданието. Санкции има и за липсата на декларации за информирано съгласие, както и за формалното им прочитане на болните, и дори само за изискване на техните подписи без да им се разясни, защо трябва да парафират въпросните документи.

 

Наказателните постановления са за глоби, които варират между 1000 и 8000 лв. на лечебно заведение, а общо възлизат на над 600 000 лева.

 

Общо 781 жалби на пациенти и техните близки са постъпили в Медицинския одит за година и половина. Те обаче са много повече, тъй като хората вече подават сигнали и чрез пациентските организации.

 

Пълният текст на статията четете в днешния брой на в. „Монитор“.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития