Новини - Свят

В Италия въведоха задължителни имунизации срещу 12 болести
Прочетена: 768 пъти

Италианските власти решиха да въведат задължително ваксиниране на децата от предучилищната възраст срещу 12-те най-разпространени заболявания, предава Би Би Си. Заболяванията, за които ще се изисква задължително имунизиране, са полиомиелит, дифтерия, тетанус, хепатит В, хемофилус инфлуенце, менингит, морбили, заушка, рубеола, коклюш и варицела.

 

След решението на властите, в бъдеще всички деца, при които няма противопоказания, трябва да преминат през задължителните имунизации преди да започнат училище. Децата до шестгодишна възраст ще трябва да бъдат имунизирани, за да влязат в детска градина, а родителите, които пращат деца над тази възраст на училище без нужните ваксинации, ще бъдат глобявани.

 

Миналия месец здравните власти в Италия обявиха, че занемаряването на ваксинациите е довело до епидемия от морбили. От това заболяване от началото на годината в страната са регистрирани 2340 случая, докато през 2016 и 2015 г. са били съответно 840 и 250.

 

Лявото правителство на Джентилони обвини антисистемното Движение "Пет звезди", че всява страх у родителите, като поставя под съмнение безопасността на ваксините и почтеността на фармацевтичните компании, пише Ройтерс.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития