Новини - В медиите

В. „24 часа“: Пенсионер от Вършец дари пари за 4 болни деца
Прочетена: 291 пъти

71-годишният Георги Атанасов от Вършец дари 4000 лева за лечение на четири дечица с тежки заболявания, пише в днешния си брой в. „24 часа“. Преди година мъжът сам потърсил съвет от старшата сестра Сабина Мечкова в детското отделение на монтанската болница кои са малките пациенти, нуждаещи се от операции и лечение. Запознал се с майките и бил трогнат от мъките.

 

Четирите момчета са на възраст от 1 до 15 г. Едно от момчетата е със сърдечно заболяване, другите имат двигателни и генетични проблеми. Георги Атанасов превел на всяко от тях по 1000 лева.

„Надявам се успешното лечение на тези малки слънчица да подобри живота им много. Отправям апел към всички добри и благородни хора да дарят каквото могат. Всички заедно сме по-силни, по-можещи и ще постигнем по-добри резултати", казва Атанасов.

Той е електротехник по професия, пенсията му е 280 лв., но казва, че му стига, за да живее спокойно. Мъжът има две деца и четирима внуци, съпругата му е починала преди 20 г.

„Когато годините ми напреднаха, реших да си направя равносметка на живота - постигнал ли съм нещо значимо, оставям ли следа", разказва Георги.

Разпределил спестяванията си на децата и внуците, заделил пари и за дарение.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития