Новини - В медиите

В. „24 часа“: Новият шеф на НОИ почва ревизия на всички болнични
Прочетена: 390 пъти

Пълна ревизия на издадените болничи, за които се изплащат обезщетения, ще е първата задача на новия шеф на Националния осигурителен институт (НОИ) Ивайло Иванов, съобщава в днешния си брой в. „24 часа“.

„Предлагам да направя среща със здравния министър и шефа на НЗОК, за да проверим кои са лечебните заведения, които издават най-много болнични листове и да анализираме причините“, каза единственият кандидат за управител на НОИ по време на изслушването му пред парламентарната социална комисия.

Той представи вчера концепция за управление на НОИ до 2021 г. На база на данните от ревизията експерти ще могат да предложат законови промени, които да пресекат издаването на фалшиви документи.

 

Справка в регистъра на болничните листове на НОИ показва, че за първите шест месеца на 2017 г. болничните са се увеличили със 76 065. До юни тази година те са били 1 324 863, а година по-рано за същия период - 1 248 798. Разходите за изплащане на болнични пък са скочили с над 23 млн. лв. За първите шест месеца на тази година платените обезщетения са над 238 млн. лв.

 

Пълният текст на статията четете в днешния брой на в. „24 часа“.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития