Новини - В медиите

В. "24 часа": Болница трупа по 90 000 лв. дългове на месец
Прочетена: 323 пъти
Снимка: МБАЛ "Св. Мина" - Пловдив

Общинската болница "Св. Мина" в Пловдив генерира по 90 000 лв. задължения всеки месец, пише в днешния си брой в. "24 часа". Въпреки това местната управя не предвижда отпускането на допълнителни средства за подпомагане на лечебното заведение, тъй като от хазната вече са били дадени над 1 млн. лв. за покриване на борчове на здравното заведение към доставчици на медикаменти.

 

Според кмета на Пловдив Иван Тотев наливането на допълнителни средства не може да бъде оздравителен план на болницата. По думите му смяната на мениджъра преди 7 месеца също не е допринесла за излизане на заведението от кризисната ситуация. Предстои общинският съвет да вземе решение за бъдещето на МБАЛ "Св. Мина", като най-вероятно ще бъде предложено сливането й с другата общинска лечебница - "Св. Пантелеймон".

 

В момента дълговете на лечебното заведение са 3 316 985 лв., но за да заработи по стария начин ме у необходима финансова помощ от 350 000 лв. тази година и още 2 млн. лв. догодина, твърди и управителят на болницата д-р Галина Карауланова.

 

С пълния текст можете да се запознаете в днешния брой на в. "24 часа".

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития