Новини - България

Уволниха подуправителя на здравната каса
Прочетена: 1492 пъти

Подуправителят на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) Иванка Кръстева е била освободена от поста си, потвърдиха за Redmedia представители на Надзорния съвет на институцията.

"Официално никой не ни е съобщавал новината, но неофициално бяхме информирани, че г-жа Кръстева вече не е подуправител. Надяваме се утре да получим официално съобщение, както и да се запознаем с мотивите за отстраняването й", коментира Пламен Таушанов, председател на Българската асоциация за закрила на пациентите (БАЗП) и техен представител в Надзорния съвет на касата.

По непотвърдена информация Кръстева е била уволнена към 14:00 ч. днес, но на този етап причините за решението остават неизвестни. По-късно от пресцентъра на НЗОК потвърдиха, че тя вече не е служител на здравната каса, но отказаха всякакъв коментар.

 

Иванка Кръстева беше назначена за подуправител през септември 2015 г., Тогава тя зае мястото на Димитър Петров, който напусна по собствено желание заради различия във визиите за провежданата лекарствена политика от бившия здравен министър д-р Петър Москов.

 

Очаквайте подробности.

 

Слава АНАЧКОВА

Коментари

декември 2022

ПВСЧПСН
   
 

Събития

Няма събития