Любопитно -

Упражнения борят тревожност и депресия
Прочетена: 502 пъти

Ако страдате от депресия или тревожност, тренировката може да играе ключова роля в справянето с вашите симптоми, благодарение на връзката между физическото и психическото здраве според информация на Health.com.

 

Бягане

 

Движението е едно от най-добрите упражнения за здравето. То изгаря калории, намалява апетита и риска от сърдечни заболявания.  Според различни изследвания, само пет минути бягане дневно могат да ви помогнат да живеете по-дълго. Бягането помага за по-добрия сън и допринася за психичното здраве чрез подобряване на паметта, намаляване на нивата на стрес и защита от депресия.

 

Поход в планината

 

Походите в планината са също добър избор, защото природата има успокояващ ефект върху ума. Има доказателства, че разходките сред природата намаляват тревожността.  В  проучване,  публикувано в Environmental Health and Preventive Medicine, японски учени изпратили участниците в планинска и градска среда. Те открили, че тези, които са се разхождали в гората имали по-ниско ниво на стрес, сравнение с тези, които са били в града.

 

Йога

 

Резултатите от проучване, публикувано в Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, сочат, че всички участници, които са ходили на йога успяват значително да намалят нивата на депресията, гнева, безпокойството и невротичните симптоми.  Експертите смятат, че йогата се фокусира върху дишането, което е особено полезно за психичното  здраве.

Коментари

юли 2024

ПВСЧПСН
    

Събития

Няма събития