Събития -

юли 2016

ПВСЧПСН
    
5 юли
Вторник
УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ представя нова лаборатория за диагностика на хепатит В и С
УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“
гр. София
13:00 - 14:00 ч.

На 5.07.2016 г., вторник, от 13:00 ч. Лабораторията по микробиология и вирусология към УМБАЛ „Ц. Йоанна – ИСУЛ” ще представи пред специалисти и журналисти последно поколение апаратура за молекулярнобиологична диагностика на вирусни заболявания.

 

Когато има съмнение за инфекция с вирус, причиняващ хепатит В, С, с херпес вируси, вируса на HIV, с човешки папиломен вирус, с парво вирус, се извършва имунологично изследване. Наличието на антитела потвърждава клиничната диагноза. Представяният нов комплекс от апарати дава възможност чрез последващо изследване да се установи какво е количеството на вируса (вирусен товар), да се улови нищожно количество от неговата нуклеинова киселина (измерваща се в международни единици), да се определи от кой подтип е вируса, размножава ли се или не.

 

Изследването има изключително значение за определяне на терапията - медикаменти и продължителност, за проследяване на ефекта й, за сигурност на заключението при приключването й и за прогнозата на заболяването.

 

Платформата Abbott Molecular m2000 Real Time System има диагностични възможности при: хепатит В и С вирус, при вируса на СПИН, при различни видове херпесни вируси, при човешки папилома вирус, при парво вирус.

 

Новата апаратура е част от усилието на УМБАЛ „Ц. Йоанна – ИСУЛ” за диагностика и лечение на вирусни хепатити, отговарящо на най-високите световни стандарти.

 

При представянето на новата апаратура, в аудиторията на Клиниката по гастроентерология, проф. д-р Б. Владимиров и доц. д-р Й. Генов ще разяснят клиничните предимства на изследването, а доц. д-р Р. Вачева ще ни запознае с възможностите и принципите на работа на Платформата m2000RT (Abbott).