Новини - България

УМБАЛ "Св. Георги" получи апарати за вливания на медикаменти
Прочетена: 325 пъти

Инфузионни помпи – перфузори и инфузомати, за дозирано вливане на медикаменти, на стойност 6 800 лв. получи днес Клиниката по детска хирургия на УМБАЛ "Свети Георги", съобщи нейният началник проф. Пенка Стефанова. Дарението е предоставено от младежите от "Интеракт Пловдив Флипопол" и "Ротаракт Пловдив Филипопол", които за втора поредна година събират средства в помощ на болницата.

 

Сумата е била набрана изцяло от продажба на коледни сувенири, украса и лакомства, разказаха младите хора днес при връчване на дарението в клиниката. Своите арт и кулинарни произведения членовете на двете младежки структури към Ротари Клуб Пловдив – Филиполол са продавали по Коледа на щанд, осигурен им безплатно от Мол "Марково тепе" в самата сграда на търговския център, и на Немския коледен базар в павилион, също безвъзмездно предоставен от Община Пловдив. Освен това младежите са организирали и коледно парти за набиране на средства за инфузионните помпи.

 

Членовете на "Интеракт Пловдив Филипопол" са тийнейджъри на възраст от 12 до 18 години, а на "Ротаракт Пловдив Филиопол" – млади хора от 18 до 30 години. Акцията им не е първата в полза на малки пациенти от УМБАЛ "Свети Георги". Миналата година, отново след организиране на благотворителен базар, двете младежки структури дариха три перфузора на Отделението по онкохематология в Клиниката по педиатрия и генетични заболявания.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития