Новини - България

УМБАЛ Бургас купува модерен кувьоз с пари от рециклирани капачки
Прочетена: 322 пъти

За по-малко от година кампанията „Дари капачка – спаси живот“ събра средства от рециклиране на ненужни пластмасови капачки за купуването на животоспасяваща апаратура за недоносени бебета, предназначен за Отделението по неонатология на УМБАЛ Бургас.

 

Кувьозът е поръчан и ще бъде представен на специална церемония в седмицата след 22 октомври.. Стойността му е 13 380 лв. Снабден е с най-висока степен на допълнително оборудване и към момента е най-модерният подобен апарат за Бургас и региона. Половината от сумата е от рециклирането на капачките, а остатъкът е осигурен от дарители, впечатлени от мащаба на кампанията. Хиляди са хората, допринесли с участието си за успеха на каузата.

 

Капачки в болницата пристигаха не само от Бургас и региона, а от всички краища на страната, съобщават от лечебното заведение. Най-усърдни и активни продължават да бъдат децата от детските градини и училищата в Бургас, с помощта на своите родители и учители. Подкрепа оказа и Регионалния инспекторат по образованието, който помогна информация да стигне до всяко учебно заведение.

 

Капачки продължават да се събират, но вече за по-голяма кауза, посветена отново на детското здраве. Болницата е отделила специално място за целта.

Коментари

април 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития