Събития -

ноември 2017

ПВСЧПСН
  
   
3 ноември
Петък
Училище за персонализирана медицина
Аудиторен комплекс на Медицински университет-Пловдив
гр. Пловдив
09:00 - 17:30 ч.

На 3 и 4 ноември 2017 г., петък и събота, от 09:00 часа в IV-та и V-та аудитории на Аудиторен комплекс на Медицински университет-Пловдив (гр. Пловдив, бул. „Васил Априлов“ № 15А) ще се проведе второ Училище за персонализирана медицина на тема: “40 години секвениране – нова епоха в съвременната диагностика и персонализираната медицина“. Организатори са Българската асоциация за персонализирана медицина (БАПЕМЕД) и МУ – Пловдив.

 

Целта на обучението е да се направи достъпна информацията за секвенирането като ключов метод, използван в диагностиката и персонализираната медицина. Асоциацията се стреми да даде възможност на участниците за достъп до иновации на световно ниво, за обмяна на идеи, опит и добри практики и за контакт с водещи специалисти от света и у нас.   Други иновативни методики, както и теми, свързани с общата концепция за персонализираната медицина, също ще бъдат представени и дискутирани в рамките на форума.

 

Наред с водещи български специалисти от областта на диагностиката и медицината, сред които са чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев и проф. Сарафян (МУ-Пловдив), проф. Алексей Савов (Национална генетична лаборатория, София), доц. Радка Кънева (Център по молекулна медицина, МУ-София),), доц. д-р Вили Стоянова (МУ - Пловдив), проф. д-р Сорен Хайрабедян (ИБИР), д-р Деян Механджиев (Novartis Pharma Services), д-р Теодор Замфиров (Елта 90), гост-лектори ще бъдат: представители на QIAGEN, на Националната служба по здравеопазване в Англия (National Health Services, England), на LifeCodexx AG, Боги Елисен (Copenhagen Institute for Future Studies), проф. д-р Колин МакГъкин и д-р Николас Фораз (CTIBIOTECH, Lyon, France), д-р Мари-Клер Паркър (Stratified Medicine Scotland Innovation Centre), г-н Петър Янакиев (Hera Biosciences LLC ), д-р Арсени Марков (Institute of Human Genetics, UKM Muenster).

 

Второто Училище за персонализирана медицина е предназначено както за студенти и специализанти, така и за специалисти в областта на диагностиката и медицината.