Събития -

юли 2016

ПВСЧПСН
    
13 юли
Сряда
"Училище за хуманност" организират младежите на БЧК
НС на БЧК
бул. Джеймс Баучер 76
09:30 - 14:30 ч.

На 13.07.2016 г., сряда, от 9:30 часа в сградата на Българския червен кръст (БЧК) ще се проведе първото по рода си интерактивно и нетипично "Училище по хуманност", организирано от Българския младежки червен кръст (БМЧК).

 

Учебните часове и междучасията ще включват:


1) Представяне на различни гледни точки по въпросите на миграция, дискриминация, расизъм, радикализация, принципи, ценности, хуманност.


2) Провеждане на дискусии, споделяне на опит и добри практики от специалисти, организации и институции, ангажирани с проблемите на миграция и антидискриминация;


3) Лични истории и разкази на мигранти за интеграцията им в България;


4) Участие на представители на Националните дружества на Датски Червен кръст, Румънски Червен кръст и Унгарски Червен кръст, които ще представят своята гледна точка и своята работа по темите;


5) Провеждане на разнообразни и занимателни ателиета и игри за деца, които ще се включат в част от учебните часове на училището.


6) Ателие "Ами ако...", което ще разпали въображението и креативността на всички „ученици“, предизвиквайки ги да си представят съвършен, хуманен свят и да помислят за малки, лични обещания и постъпки, които биха направили този свят възможен.


7) Събиране на идеи, предложения и стартиране на изготвянето на "Малка книга на хуманността", която впоследствие ще бъде разпространена и популяризирана сред партньори, организации и институции.

 

Поради ограничените места е необходимо предварително записване на имейл d.dimitrova@redcross.bg.