Любопитно -

Учени: Жените да пият до 2.7 л вода на ден, а мъжете – до 3.7 л
Прочетена: 499 пъти

От вода са съставени три четвърти от мозъка и сърцето, 83% от белите дробове и 31% от костите или близо 60% от човешкото тяло. Ето защо пиенето на достатъчно вода всеки ден е много по-важно, отколкото изглежда, пише Medical Daily.

 

Водата смазва ставите и костите, регулира температурата на тялото, подхранва главния и гръбначния мозък. Без вода хората бързо губят енергия, понижава се кръвното налягане, изпадат в лошо настроение, кожата им става по-суха.

 

Приемане на недостатъчно количество вода в продължение на дълъг период от време води до хронична дехидратация. Тя може да доведе до диабет, натрупване на излишни килограми, кожни проблеми, висок холестерол, високо кръвно налягане, храносмилателни проблеми, умора и запек.

 

Колко вода трябва да пием дневно?

 

По данни от 2013 г. около 75 процента от американците страдат от хронична дехидратация. Преди учените препоръчваха пиенето на осем чаши вода дневно, но в действителност количеството зависи от теглото ни и околната среда: около 2.5 до 3.7 литра вода за мъжете, и 2-2.7 литра вода за жените.

 

Увеличаването на приема на вода дори само с 2-3 чаши на ден помага за поддържане на нормално тегло. Това оказва благоприятно влияние за съсредоточаването, повишаването на енергичността и предотвратяването на дълготрайните неблагоприятни ефекти, произтичащи от хроничната дехидратация.

 

Medical Daily показва във видео и какво ще се случи, ако не пием достатъчно вода. Можете да го видите ТУК.

Коментари

юни 2024

ПВСЧПСН
     

Събития

Няма събития